Rolete, senčila, žaluzije, komarniki

Preokenske vidne
Vidne omarice zmontirane pred okno - za naknadno vgradnjo.
Predokenske podometne
Omarice skrite pod ometom zmontirane pred okno - za novogradnje.
Nadokenske rolete
Omarice skrite pod ometom zmontirane nad okno - za novogradnje in sanacije.
Rolete za poševna okna
Vidne ali skrite omarice zmontirane pod okno - za novogradnje in naknadno vgradnjo.
Rolete za strešna okna
Roleta za strešno okno za naknadno vgradnjo.
Rolete z efektom žaluzije
Roleta z možnostjo kontrole naklona lamel.

Senčila notranja in zunanja

Notranja senčila
Notranje senčilo je funkcionalen dodatek s katerim popestrimo bivalni ali poslovni prostor in izboljšamo izolativnost okna. Senčila lahko montiramo na okensko krilo, strop ali steno. V kolikor želimo preprečiti vdor svetlobe in toplote v prostor, se lahko odločimo za neprosojno oziroma zatemnitveno tkanino.

- Lamelno zaveso, uporabljamo predvsem v poslovnih prostorih, vendar je zaradi svoje praktičnosti, svojih sodobnih dekorativnih materialov in posebnih obdelav trakov zasedla svoje mesto tudi v ostalih objektih

- Notranji roloji.Roloji za notranjo uporabo imajo pri nas verjetno najdaljšo tradicijo. Zaradi uporabnosti ga v zadnjem času še dodatno razvijamo in izpopolnjujemo. Poznamo več vrst rolojev, ki jih razlikujemo

- Panelne zavese so primerne za večje površine oken, drsnih vrat ali za pregraditev prostora in so enostavne za montažo. Zanje se uporabljajo enake tkanine kot za notranje roloje, zato lahko obe senčili zelo uspešno medsebojno kombiniramo v prostoru.

Zunanja senčila
Zunanja senčila so rešitev za vse, ki želite imeti senčilo iz blaga na zunanji strani okna. Ta vrsta senčila vam omogoča delno zatemnitev prostora in vas tako ščiti pred soncem. Ker se nahaja na zunanji strani okenskega stekla obenem tudi pripomore k preprečevanju segrevanja vašega prostora.

Senčila notranja in zunanja

Zakaj izbrati zunanje žaluzije?
Zunanje žaluzije so senčilo namenjeno tako hišam in stanovanjem kot tudi poslovnim prostorom. Omogočajo vam delno zatemnitev prostorov in zaščito pred neposrednimi sončnimi žarki, s spreminjanjem naklonskega kota lamel pa lahko uravnavate količino vpadle svetlobe.

Vgradijo se lahko v omarico nad ali pred okno tako kot roleta, ali pa samo pred okno brez omarice. Ker se nahajajo na zunanji strani okenskega stekla vas ščitijo tudi pred vročino, saj odbijajo sončne žarke in jim preprečujejo prehajanje skozi stekleno površino v bivalni ali drugi prostor, ne ponujajo pa enakih izolativnih sposobnosti kot roleta.

Komarniki

Rolo komarniki
Komarniki, ki se navijajo v posebno omarico.

Krilni komarniki
Komarniki z enakim sistemom odpiranja kot ga imajo okna in vrata.

Drsni komarniki
Komarniki, ki drsijo po vodilih - za prehode na balkone in terase.

Fiksni komarniki
Komarniki, ki so fiksno pritrjeni na okno.

Plise komarniki
Komarniki, ki se raztezajo kot plise senčilo - za prehode na balkone in terase.

Integrirani rolo komarniki
Komarniki, ki se navijajo v roletno omarico - za roletne omarice, ki to omogočajo.